SLEEVE-REZEKSIYADA 3 BALLONLI OROGASTRAL BARIATRIK ZONDNING SAMARADORLIGI - Sattarov Oybek Toxirovich; Xamidullayeva Zaynabxon Amangeldi qizi; Ubaydullayev Javohir Lutfullo oʻgʻli (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada semizlikni davolashda qo‘llaniladigan laparoskopik me’da “Sleeve” rezeksiyasi jarayonida 3 ballonli orogastral bariatrik zonddan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda 2020–2023 yillar oralig‘ida 195 bemor ishtirokida olib borilgan klinik kuzatuvlar asosida, zond qo‘llangan guruhda operatsiya davomiyligi qisqargani, qon ketish xavfi kamaygani, stenozlar bartaraf etilganligi va postoperatsion tiklanish tezlashgani aniqlangan. Maqolada EGDFS orqali olinadigan natijalar, asoratlar darajasi va statistik tahlillar orqali yangi texnologiyaning klinik afzalliklari asoslab berilgan. Ushbu yondashuv semizlikka qarshi jarrohlik usullarining samaradorligini oshirishda istiqbolli texnologiya sifatida tavsiya etiladi.