STOMATOLOGIYADA BEMORLARNI TEKSHIRISH USULLARI: ZAMONAVIY LABORATORIYA VA RENTGENOGRAFIYA USULLLARI - Mamasoatov Ozodbek Shamsiddin o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Stomatologiyada bemorlarni to‘g‘ri va samarali davolash uchun diagnostika muhim ahamiyatga ega. Bemorlarni tekshirish usullari orasida laboratoriya va rentgenografiya usullari keng qo‘llaniladi. Laboratoriya tekshiruvlari og‘iz bo‘shlig‘idagi yallig‘lanish jarayonlarini, mikroorganizmlarning mavjudligini aniqlash, shuningdek, umumiy organizm holatini baholashda yordam beradi. Qon, siydik, so‘lak va boshqa biologik namunalarning tahlili asosida stomatologik kasalliklarning rivojlanish sabablari aniqlanadi. Rentgenologik usullar esa jag‘-yuz sohasidagi suyak tuzilmalarini, tish ildizlarini, kista yoki granulomalarning mavjudligini aniqlashda muhim rol o‘ynaydi.