ТИШ ҚАТОРЛАРИ НУҚСОНИ МАВЖУД РУҲИЙ БЕМОРЛАРНИ ЗАМОНАВИЙ CAD-CAM ТЕХНОГИЯСИ АСОСИДА ТАЙЁРЛАНАДИГАН ПРОТЕЗЛАР БИЛАН ПРОТЕЗЛАШ УСУЛИ. - Астанов Отабек Миржонович (KONFERENSIYALAR, 2025)
Аннотция. Мазкур мавзунинг илмий аҳамияти руҳий беморларнинг психоэмоционал ҳолатини инобатга олган ҳолатда, улардаги тиш қаторларининг қисман ва тўлиқ нусонларини замонавий рақамли технологиялардан фойдаланган ҳолатда протезлашдан иборат. Руҳий беморларни протезлашга тайёрлаш, уларга олиб қўйиладиган тиш протезларини қўллаш бир қанча қийинчиликларга олиб келиши барчага маълум. Ушбу ҳолатни инобатга олган ҳолатда психиатр мутахассиси ҳамкорлигида протезлаш мақсадга мувофиқдир. Чунки улардаги руҳий ҳолатни қандай ва қайси ҳолатларда ўзгариши мутахассис томонидан назоратда бўлади.