KLINIK DIAGNOSTIKA SIFATINI BAHOLASH OMILLARI - Ziyamuxamedova Umida Abdupataxovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada diagnostika klinik tibbiyotning tegishli davolash-profilaktika chora-tadbirlari uchun kasallik va bemorning holatini aniqlash usullari va vositalarini o‘z ichiga olgan bo‘lim ekanligi asoslanadi. Xatolar, nuqsonlar, baxtsiz hodisalarni tashxislash va davolash, yatrogen kasalliklarni aniqlash, asoratlarni standart tasniflashning yo‘qligi nomuvofiqliklarni tashxislash masalasida mavjud vaziyatni tahlil qilishni sezilarli darajada qiyinlashtiradi.