FEKAL KALPROTEKTINNING ICHAK KASALLIKLARINING KOMPLEKS TASHXISOTIDAGI O’RNI - Djumayev Akbar Anvarovich; Yodgorov Ulug’bek Ismatovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada ichak kasalliklarini kompleks diagnostikasida noinvaziv laboratoriya usuli — fekal kalprotektin testi haqida daliliy asoslar tahlil qilinadi. Fekal kalprotektin testi ichak kasalliklarini aniqlashda eng istiqbolli va qulay usullardan biri bo’lib, ayniqsa, ichak yallig’lanish kasalliklari (YIK) kabi kasalliklar uchun juda muhim hisoblanadi.