OLIB QUYILMAYDIGAN ORTODONTIK APPARATLARNI FOYDALANILGANDA TISH-JAG’ TIZIMINIDAGI O’ZGARISHLARGA ZAMONAVIY YONDASHUV. - Barotov Iftixor Mustaqimovich; Ibrohimova Feruza Ikromovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Olib qo’yilmaydigan ortodontik apparatlarni ishlatishda tish- jag’ tizimini o’zgartirishiga individuallik bir nechta muhim jihatlarga asoslanadi, bu jihatlar ushbu mavzuning zamonaviy stomatologiyada ahamiyatini belgilaydi. Ushbu tadqiqot klinik amaliyotni takomillashtirish va yangi davolash usullarini rivojlantirish extiyoji bilan bog’liq. Zamonaviy olib qo’yilmaydigan ortodontik apparatlarni o’rganish, ularning afzalliklari va cheklovlarini aniqlashga yordam beradi, shuningdek, ularni qo’llashning eng samarali strategiyalarini aniqlashga yordam beradi. Bu klinik amaliyotda bunday apparatlarni optimal qo’llash uchun tavsiyalar va standartlarni ishlab chiqishga yordam berishi mumkin va ortodontik davolash sifatini oshiradi. Umuman olganda, olib qo’yilmaydigan ortodontik apparatlariga individual yondoshuv tadqiqoti stomatologiyaning rivojlanishi va bemorlarning hayot sifatini yaxshilash uchun muhimligini ta’kidlaydi.