ONKOLOGIK KASALLIKLARNI ANIQLASH UCHUN ONLAYN SKRINING TESTLARINI O‘TKAZISH - Masaidova Robiyabonu Oybek qizi; Djumaniyozova Zulxumor Farxadovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Ko‘krak bezi saratoni ayollar orasida eng keng tarqalgan va muhim onkologik kasalliklardan biridir. O‘zbekistonda Respublika onkologiya dispanseri ma‘lumotlariga ko‘ra, har yili 4000 dan ortiq yangi ko‘krak bezi saratoni holatlari aniqlanadi. Mazkur onkologik kasallik bilan kurashish muammosi yangi diagnostika, profilaktika va davolash usullarini ishlab chiqish, aholining xabardorligini oshirish hamda tibbiy yordam sifatini yaxshilashni talab qiladi.