ZAMONASINING MASHHUR SHAXSLARI BOBUR NIGOHIDA - Rasulova Umida (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Tarixsiz kelajak yo’q, albatta.Yurtimizda o’tgan mashhur shaxslarni o’rganish,ularning hayot yo’li,yutuq va kamchiliklarini,xarakterini o’rganish barcha uchun birdek qiziq.Ular haqida bizgacha turli xil manbalardan ma’lumotlar yetib kelgan.Har bir tarixchi yoki shoir ma’lum bir shaxsga o’z qarashi bilan baho beradi.Ushbu maqolada biz Bobur bilan zamondosh bo’lgan,u ko’rib suhbatlashgan yoki eshitgan mashhur shaxslar haqida bergan ma’lumotlari va ularga bo’lgan shaxsiy munosabatini ko’rib chiqamiz.