TARIXIY VA BADIIY ASARLAR TALQINIDA GULBADANBEGIM SIYMOSI. - G‘aybullayeva Baxshanda Baxshullayevna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda buyuk temuriy malikalar, ayniqsa, dunyo tarixida o‘ziga xos o‘rin egallagan Bobur mirzo va uning suyukli qizi Gulbadanbegim hayoti va ijodi barcha tarixchi va adabiyotshunoslar tomonidan katta qiziqish bilan o‘rganilayotgan dolzarb mavzudir. Ushbu maqolada o‘rta asrlarda Markaziy Osiyodan yetishib chiqqan ilk ayol tarixchi, shoh va shoirning oqila hamda dono qizi Gulbadanbegim hayoti va ijod yo‘li tarixiy, badiy manbalar asosida o‘rganilgan.