MUZEY MADANIYAT XAZINASI . - Bobohusenov Akmal Ashurovich; Baxshullayeva Ruxshona Madaminjon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Anontatsiya: Muzeylar-bu xalqning boy tarixi va madaniy merosini namoyon etuvchi, oʻtmish va bugunning oʻzara bogʻliqligini ochib beruvchi muhim maskanlardir.Har bir muzey oʻziga xos eksponatlar, arxiv materiallarini va san’at asarlari orqali tashrif buyuruvchilarga chuqur tarixiy bilim, estetik zavq hamda ma’naviy boylik baxsh etadi. Ular nafaqat saqlash va asrash, balki ta’lim- tarbiya berish ilmiy tadqiqotlar oʻtkazish va jamiyatda madaniy ongni shakllantirishda ham katta ahamiyatga ega shu boisdan ham muzeylar barcha yoshdagi insonlar uchun bilim manbai va ilhom makoni hisoblanadi.