BUXORONING QADIMIY DARVOZALARI - Bobohusenov Akmal Ashurovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Buxoro shahrining qadimiy darvozalari va ularning ahamiyati haqida to’xtalib o’tilgan bo’lib, bu darvozalarning qurilish tarixiga ham ma’lumotlar bayon qilingan.Darvozalarning shahar ijtimoiy va savdo a’loqalarida naqadar muhim ahamiyatga ega ekanligi tushuntirilgan.