OLIY TA’LIMDA FANLARINI O‘QITISHDA ELEKTRON TA’LIM RESURSLARIDAN FOYDALANISH - Yo‘ldosheva Nilufar Yusufovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, zamonaviy axborot texnologiyalardan foydalangan holda Oliy ta’lim tizimini transformatsiya qilish va ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan mexanizmlar tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya, o’quv jarayonlarini optimallashtirish, resurslarni samarali taqsimlash, hamda talaba va o’qituvchilar o’rtasidagi o’zaro aloqalarni mustahkamlash imkoniyatlarini yaratadi. Maqolada, oliy ta’lim muassasalarida raqamli platformalarning roli, sun’iy intellekt, ma’lumotlarni tahlil qilish va o’qitishning moslashtirilgan metodlari kabilar muhokama qilinadi. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan texnik, metodologik va etika bilan bog’liq muammolar ham ko’rib chiqiladi. Mualliflar, oliy ta’lim muassasalarida raqamli transformatsiya orqali ta’lim sifatini oshirish va global ta’lim tizimlaridan raqobatbardosh bo’lish uchun zarur bo’lgan strategiyalarni taklif etadilar. Maqolada ta’lim samaradorligini oshirishda raqamli transformatsiyaning istiqbollari va amaliyotdagi yondoshuvlar ko’rsatilgan.