HAROLD LAMB IJODIDA ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MAVZUSI - Sherzod Raxmonov (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Milliy davlatchiligimiz tarixi, qolaversa, o‘zbek mumtoz adabiyoti tarixi jahonning turli burchaklaridagi tadqiqotchilarni o‘ziga jalb qilib kelmoqda. Xususan, buyuk davlat arbobi, ulkan saltanat va sulola asoschisi, shoh va shoir Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti va ijodi bo‘yicha nafaqat mamlakatimiz yoki Bobur saltanat tuzgan mamlakatlarda, balki Yevropa va Amerikaning ilmiy-tadqiqot markazlaridan ham tarixchi va adabiyotshunos mutaxassislar tomonidan o‘rganilib kelinmoqda. Ana shunday tadqiqotchilardan biri – badiiy adabiyotda boburshunoslik ilmining Amerika maktabini boshlab bergan sharqshunos olim va yozuvchi Harold Lambdir. Maqolada ijodkorning “Bobur – yo`lbars” asari to`g`risida ma’lumot beriladi.