ISLOM O’ZBEK JADIDLARINING IJTIMOIY VA SIYOSIY QARASHI VA ULARNING MILLIY MUSTAQILLIK G’OYASINI SHAKLLANISHIDAGI ROLI - Shodiev Shahobiddin Sharofiddinovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada muallif XX asr boshidagi jadidlar, jadidchilik harakatining Turkistondagi ijtimoiy-falsafiy tafakkur tarixidagi o’rni va o’rni, o’z davrining ulkan ijtimoiy-siyosiy kuchi va etakchi mafkurasi sifatida mulohaza yuritadi. Mustaqillik uchun kurashning milliy tarixidagi bosqichi nafaqat tarixiy jihatlari, balki uning ijtimoiy-falsafiy asoslari ham haligacha ularning asosiy yoritilishi va tushunilishini kutayotgan muhim va dolzarb vazifalardan biridir.