IQTISODIYOTDA INNOVATSIYALAR: RAQAMLI RANSFORMATSIYA VA BARQAROR RIVOJLANISH RAQAMLI INVESTITSIYALAR-IQTISODIYOT VA TEXNOLOGIYALARNING YANGI BOSQICHI - Muxitdinova Kamola Alisherovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Raqamli investitsiyalar zamonaviy iqtisodiyotning muhim drayverlaridan biri bo‘lib, ularga axborot texnologiyalari, sun’iy intellekt, bulutli hisoblash, blokcheyn va fintech kabi innovatsion yo‘nalishlarga yo‘naltirilgan sarmoyalar kiradi. Ushbu maqolada raqamli investitsiyalarning mohiyati, ularning iqtisodiyotga ta’siri, dunyo tajribasi va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi. Xususan, AQSh, Xitoy va Yevropa Ittifoqining raqamli investitsiyalarni jalb qilish va rivojlantirish strategiyalari batafsil ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalarni rivojlantirish va investitsiya qilish bo‘yicha samarali yondashuvlarni tavsiflaydi.