BUG‘DOY DONIDAN OLINGAN KRAXMAL VA KLEYKOVINANING GIGROSKOPIK XUSUSIYATLARI - Beshimov Yu.S.; Amonova M.M.; Umurov F.F. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda boshoqli donlar turkumiga kiradigan bug‘doy donidan olingan kraxmal va kleykovinaning sanoatda qo‘llanilishi, fizik-kimyoviy tarkibi va olinish jarayonidagi biotexnologik o‘zgarishlar to‘g‘risida yoritilgan bo‘lib, oziq-ovqat sanoatining turli sohalarida ularning ishlatilishi to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.