SEMERKAND TÜRKOLOJİ EKOLU - Ruzmanova Rohila (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet. Bu makale, Semerkant’ta yaşayıp faaliyet gösteren A.Fitrat, R.Kungurov, J.Eltazarov gibi Türk dünyasının dili, alfabesi, edebiyatı, kültürü ve tarihi alanlarında bilimsel araştırmalar yaratan öğretmenlerin faaliyetlerini ve Türk dünyası konularındaki önemli görüşlerini ele almaktadır. Ayrıca, Türk dünyası araştırmalarının gelişimine katkıda bulunan Türkologlar tarafından oluşturulan bilimsel okul ve onun günümüzdeki faaliyetleri ele alındı.