“QUTADG‘U BILIG” ASARIDA BURJ NOMLARINING IFODALANISHI - Mardanova Dilshoda Sadriddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Tilshunoslik ilmining har bir tushunchani ko‘p hollarda diaxron va sinxron aspektda o‘rganishni taqazo etishi oddiy hol. Fanning mohiyatini tushunishimizda uning tarixan tarkib topishini o‘rganish muhim ahamiyatga ega. Shunga asosan ushbu tadqiqotimizda yil hisobiga oid bugungi kunda tilimizda faol qo‘llaniladigan burj nomlarining qadimgi turkiy tildagi ko‘rinishlari “Qutadg‘u bilig” asari misolida ilmiy tahlil qilingan.