SO‘ZLOVCHI VA TINGLOVCHINING JTIMOIY MAQOMINING NAMOYON BO‘LISHIDA EVFEMIZMLAR - Ro‘zimatova Dilnoza Murodovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tilshunoslikda ijtimoiy maqom tushunchasi, uning nutqda ifodalanishi yoritib berilgan. Evfemizmlarning shakllanish asoslari, ularning vazifalari, nutqda qanday sharoitlarda qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan. Evfemik ifoda vositalarini siyosiy- badiiy va siyosiy-majoziy turlari haqida qisqacha ma’lumot keltirilgan hamda badiiy asarlardan keltirilgan misollar yordamida dalillangan.