ABDULLA ORIPOV SHE’RLARINING QORAQALPOQCHA TARJIMALARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING USLUBIY-SEMANTIK TAHLILI - Allambergenov Davronbek Maxsudovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Abdulla Oripov she’rlarining qoraqalpoq tiliga tarjima qilingan namunalari asosida frazeologik birliklar lingvistik tahlil qilinadi. Tarjimada poetik ifoda vositalarini saqlab qolishda iboralarning to‘g‘ri tarjima qilinishi muhim omil sanaladi. Shu nuqtayi nazardan maqolada A.Oripov ijodida uchraydigan frazeologizmlar va ularning qoraqalpoqcha tarjimalardagi ko‘rinishlari o‘zaro qiyosiy tahlil etiladi.