MIRMUHSIN ASARLARIDA KINOYA VA TAG MA’NONI IFODALOVCHI BIRLIKLAR (“Me’mor” romani misolida) - Utayeva Dilobar Utkir qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek tilida so‘zlarning tag ma’nosi va kinoya haqida gap ketadi. Taniqli yozuvchimiz Mirmuhsinning “Me’mor” romani matnida tag ma’no va kinoyaga olingan jumlalarning ma’nosi batafsil izohlandi. Undan tashqari kinoyaviy so‘zlar uslubiyati haqida ham fikrlar keltirilgan.