ABDULLA QODIRIYNING “O‘TKAN KUNLAR” ROMANIDA QO‘LLANGAN ANTROPONIMLAR TAHLILI - Xo‘jayorov Bahrom Alisher o‘g‘li; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romanida qo‘llangan antroponimlar tahlil qilindi. Tadqiqot davomida shaxs ismlari va taxalluslarning lug‘aviy hamda ma’noviy xususiyatlari, ularning milliy qadriyatlar, diniy e’tiqod va tarixiy jarayonlar bilan bog‘liqligi yoritildi.