ZULFIYANING AYRIM SHE’RLARIDA METAFORA - G‘aniyeva Sevinch Erkin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq shoirasi Zulfiyaxonim Isroilovaning “Xalqimga aytar sozlarim”, “Men tug‘ilgan kun”, “Muhabbat tongi kulganda” hamda “Mushoira” she’rlari matnida qo‘llanilgan metafora hodisasini ko‘rib chiqamiz. Metafora tasvirlanayotgan voqelikning mazmun-mohiyatni yanada yorqinroq aks ettirishga xizmat qiladigan ifoda tasvir vositasidir.