VASLIYNING TURKIY MEROSIDA ADABIY TA’SIR, IZDOSHLIK MASALALARI - Muxitdinova Badia Muslixiddinovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Vasliy Samarqandiy ijodiga katta ta’sir ko‘rsatgan ijodkorlar qatorida Navoiy, Lutfiy, Fuzuliy, Muqimiy, Furqat kabi o‘zbek va sharq mumtoz adabiyotining yirik namoyandalaridandir. Ular bevosita Vasliyning tafakkur dunyosini boyitgan, ma’nolar olami bilan to‘yintirgan. Bunga shoirning “Tuhfat ul-ahbob” devonidagi turli janrdagi lirik asarlari asos bo‘ladi. Maqolada Vasliy Samarqandiy ushbu shoirlarning an’anasini davom ettirgan izdosh, ularning o‘ziga xos yo‘liga ega bo‘lgan vakili sifatida talqin va tadqiq etildi.