SHARQ VA G‘ARB SHE’RIY AN’ANALARIDA SEVUVCHILARNING TASVIRLARI: QIYOSIY TAHLIL - Ismoilov Olimxoja Burxonxojaevich; Xakimov Muxamadali Rafiqovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Nizomiy Ganjaviyning "Layli va Majnun" va Uilyam Shekspirning "Romeo va Juletta" she’rlaridagi sevishganlar obrazlari ko‘rib chiqilgan. Madaniy, falsafiy va badiiy kontekst tufayli umumiy xususiyatlar va farqlarni ochib beradigan ikki asarning qiyosiy tahlili amalga oshiriladi. Ikkala asarda ham sevgi ijtimoiy to‘siqlarni yo‘q qiladigan, ammo qahramonlarning o‘limiga olib keladigan kuchli va fojiali kuch sifatida taqdim etilgan. Sharq va G‘arb she’riy an’analarida sevgi talqinidagi farqlarga alohida e’tibor qaratiladi.