BOBUR SHE’RIYATI VA ADABIY TA’SIR MASALASI - Xolikulova Gulsanam Yorqulovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Adabiy ta’sir va ijodiylik bir ijodkor adabiy merosining boshqa ijodkor asarlari yaralishiga, o‘z badiiy niyatlari, ijodiy g‘oyalari uchun maqbul poetik shakl, mazmun topa olishiga, bir necha tillarda ijod etishiga zamin bo‘ladi. Bu kabi adabiy, ijodiy ta’sir shoh va shoir Zahiriddin Muhammad Boburning she’rlari ta’sirida vujudga kelgan asarlar misolida ham kuzatiladi. Mazkur maqolada Boburning Xoja Kalon, Kamoliddin Binoiy, Xoja Abulbaraka Firoqiylar o‘rtasidagi she’riy yozishmalari tahlil etildi va umumlashma xulosalar berildi.