HALK UZUN HİKAYELERİ VE DESTAN TÜRLERİN MÜŞTEREK VE FARKLI YÖNLERİ - Yuldoşeva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet. Sözü geçen makalede halk kitapları sırasına giren halk hikayeleri ve destanların benzer ve farklı cihetleri teker-teker tahlil edilmiş. Bunların yanında K. Tohirov, N. Mallayev, S. Zufarov gibi bilim adamların bazı hikayeleri ve destanları hakkındaki düşüncelerine itibar edilmiş. Halk hikayelerin yaratılmasının sebepleri getirilip, bu türün kendine özgü özel alametleri açıklanmış.