DRAMATIK TURNING SINTETIK ASOSLARI - Islomov Jurabek Soxibnazarovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada lirik va epik turlarning qorishuvidan hosil bo‘lgan dramatik turning sintetik alomatlari, dramatik janrlarning barqaror qonuniyatlari hamda o‘zbek adabiuotidagi yangi dramatik janrlar va shakllarning o‘ziga xos xususiyatlari haqida gap boradi. Shuningdek, asosiy dramatik janrlar hisoblangan komediya, drama, tragediya kabi sof janrlarning mutatsiyaga uchrayotgani ayrim asarlar misolida tekshiriladi. Qolaversa, bugungi o‘zbek dramaturgiyasining turli ko‘rinishlari (kinodramaturgiya, radiodramaturgiya, teledramaturgiya) haqidaham to‘xtalib o‘tilgan. Bunday dramaturgik jarayonlarni bir alohida san’at yoki shakllar deb emas, balki biri ikkinchisini taqozo etuvchi jarayon deb baholash ta’kidlanadi.