BAİBATIR ERCAN OĞLU’NUN ŞİİRLERİNİN TEMATİK VE İDEOLOJİK ÖZELLİKLERİ - Bashı rov Nurbol Kaskırbay oğlu (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet. Bu makale, Kazak dilinin ustası ve yazılı edebiyatın bir temsilcisi olan Baibatır Ercanoğlu’nun şiirlerinin tematik ve ideolojik özelliklerini konu edinmiştir. Şairin ifade ve düşünce saflığı, temizliği konusundaki görüşleri kendi şiirlerinden yola çıkarak incelenmiş ve somut sonuçlara da ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda anlamsal ve ifade tarzı bakımından şairin şiirlerin bütünlük ve uyum içinde olduğu görülmektedir. Baibatır Ercanoğlu’nun şiirleri, Kazak edebiyatında yer alan manzum eserlerin tür ve sanatsal yönleriyle karşılaştırılarak analiz edilmiştir.