NAQL-MAQOLLARNING BOSHQA FOLKLOR JANRLARI BILAN MUNOSABATI - Jiemuratova Feruza Erejepovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada qoraqalpoq xalq naql-maqollarining boshqa folklor janrlari bilan umumiy o‘xshashligi, farqli taraflari va o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Xususan, ertak, doston, topishmoq, afsona kabi janrlar bilan shakl va mazmun uyg‘unligi yoritiladi.