TURKIY ADABIYOTDA DINNING O‘RNI HAMDA AHAMIYATI - Ahmadova O‘g‘iloy Ozodqul qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turkiy adabiyotda dinning o‘rni va ahamiyati tarixiy va zamonaviy nuqtai nazardan yoritilgan. Dastlabki yozma yodgorliklardan tortib, klassik va zamonaviy adabiyotgacha bo‘lgan davrlar qamrab olinib, Qur’on, hadis va tasavvuf g‘oyalari asosida shakllangan diniy motivlarning badiiy ifodasi tahlil qilingan. Shuningdek, boshqa adabiy makonlar bilan qiyosiy tahlil orqali diniy g‘oyaning universal mohiyati ochib berilgan.