HAJVIY HIKOYALARNI O‘QITISH METODIKASI - Oqbo‘tayev Elbek Abdurazzoq o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotidagi hajviy hikoyalarni o‘quv jarayonida o‘rgatish masalalari nazariy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Hajviy hikoyalarning estetik xususiyatlari, ularning ta’limiy, tarbiyaviy hamda tanqidiy funksiyalari tahlil etiladi. Adabiy janr sifatida hajvning o‘quvchilarda tanqidiy tafakkurni shakllantirishdagi o‘rni yoritilib, ularni o‘qitish metodikasining nazariy asoslari ishlab chiqiladi. Shuningdek, o‘qitish jarayonida hajviy matnlarni tanlash, tahlil qilish va baholash mezonlari haqida mulohaza yuritiladi.