NAZAR ESHONQULNING “BEPOYON OSMON” HIKOYASI TAHLILI - Safarova Dildora Baxtiyor qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining modernistik namoyandalaridan biri bo‘lgan Nazar Eshonqulning “Bepoyon osmon” hikoyasi badiiy tahlil qilinadi. Hikoyadagi syujet, ramziy qatlamlar va falsafiy jihatlar o‘rganilib, yozuvchining badiiy mahorati yoritiladi. Shuningdek, asardagi inson ruhiyati, jamiyat va tabiat bilan uyg‘unligi ham tahlil qilinadi.