“QUTADG‘U BILIK”DA IRSOLI MASAL - Sharipova Sunbula Ahad qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada turkiy didaktik adabiyotning islomiy manbalardan tashqari yana turkiy dunyoqarashni ifodalovchi qadim umumturkiy ildizlarga ham ega ekanligi “Qutadg‘u bilik” asarida qo‘llanilgan ayrim eski turkiy maqollarni tahlilga tortish orqali izohlangan. Shuningdek, poetik maqsadni amalga oshirishda qo‘llanilgan maqol va masallarning matnga singdirish usullari, irsoli masal she’riy san’atining ifoda usullari haqida mulohazalar bayon etilgan.