O‘ZBEK MUMTOZ SHE’RIYATIDA RUHIYAT TASVIRI MASALASI VA UNING O‘RGANILISHI - Shukurova Amira Abduxakimovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bugungi adabiyotshunoslikdagi dolzarb masalalardan biri - o‘zbek mumtoz she’riyatida ruhiyat tasviri masalasi, uning o‘rganilish tarixi hamda o‘zbek adabiyotshunosligida amalga oshirilgan ishlar haqida atroflicha mulohaza yuritiladi. Mumtoz she’riyatda ruhiyat tasviri lirik janrlar imkoniyati tahlil etilgan.