ABDULHAMID CHO‘LPON VA ISMOILBEK GASPRALI IJODIDA ADABIY TA’SIR MASALALARI - Hojiyeva Shahlo (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Abdulhamid Cho‘lpon tatar ma’rifatparvari Ismoilbek Gasprali bilan muntazam aloqada bo‘lganligi, adabiy hamkorligi haqida so‘z boradi. Ismoilbek Gasprali vafotiga bag‘ishlab yozgan marsiyasi tahlil qilingan. Sharq va G‘arbni bab-baravar bilgan nuktadon olimning adabiy merosi, jadidchilik harakatiga qo‘shgan hissasi haqida fikrlar bayon etilgan.