NAZAR ESHONQULNING “GOʻR OʻGʻLI YOXUD HAYOT SUVI” ROMANIDA GʻOYA VA MAʼNO SINTEZI - Shahanov Bobur Choriyevich; S.M.Sariyev (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada gʻoya va tasvir uygʻunligi Nazar Eshonqulning “Goʻr oʻgʻli yoxud hayot suvi” romani timsolida umumlashtiriladi. Unda yozuvchi subyektiv munosabati va qahramon pozitsiyasi munosabati, shakl va mazmun uygʻunligi, hayotiy material va badiiy toʻqima nisbati xususida mushohada yuritiladi. Mohiyatan roman janrida gʻoyaviy mazmun tugal va toʻlaqonli, yaxlit va loʻnda, ixcham hamda oʻngʻay ifoda yoʻnalishi sifatida namoyon boʻladi.