SULTONGA MUNOSIB TUHFA - Raximova Saboxat Raxmonqulovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada O‘zbekiston Fanlar Akademiyasi Abu Rayhon Beruniy nomidagi Sharqshunoslik qo‘lyozmalar institutida saqlanayotgan Tabibiy taxallusi bilan mashhur Ahmad ibn Ali Muhammadning "Devoni Tabibiyi porsiy" yoki “Devoni forsiyi Tabibiy” nomlari ostida saqlanayotgan birinchi forsiy devoni “Tuhfat us-sulton”ning uchta nusxasi – ikkita qo‘lyozma va bitta toshbosmasi tavsiflanadi.