MAVLONO LUTFIY IJODI BOTIRXON VALIXO‘JAYEV TALQINIDA - Xasanova Dilshoda Abdug‘anyievna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqola o‘zbek mumtoz she’riyatining ulug‘ siymolaridan bo‘lgan Mavlono Lutfiy ijodi tadqiqiga bag‘ishlanadi. Unda Lutfiy hayoti, shaxsiyati, she’riyati poetikasi haqidagi akademik Botirxon Valixo‘jayev qarashlari ilmiy tahlil etiladi. Shu bilan birga hozirgi o‘zbek adabiyot ilmida shoir ijodining o‘rganilishidagi muammolarga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, Botirxon Valixo‘jayevning Lutfiy lrikasi badiiyati haqidagi qimmatli fikrlari, tahlillari bilan lutfiyshunoslikka o‘zining katta hissasini qo‘shganliklari hamda ilk o‘zbek shoirining mahoratini xolis baholaganliklari tadqiq etiladi.