ZAMONAVIY SHE’RIYATNING POETIK TAKOMILLASHUV MASALALARI - Axadova Sevara Toxir qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yangi o‘zbek she’riyatining nazariy asoslari, uning mustaqillik davridagi takomili va rivojlanish tamoyillari, mavzular xilma-xilligi va poetik jihatlari xususida so‘z yuritiladi. Hozirgi o‘zbek she’riyatida vatanparvarlik, milliylik, erkinlik, shaxsiy daxlsizlik kabi mavzularning keng qamrovda aks etishi, vazn va ifoda tarzidagi yangilanishlar, she’riy janrlarda taransformatsion o‘zgarishning yuzaga kelishi, rang-baranglashuvi va ularga nisbatan individual adabiy yondashuvlarning ta’siri o‘rganilgan.