HIKOYALARNING O‘QUVCHILAR IJTIMOIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI: TAHLILVA METODIK YONDASHUVLAR (Abdusaid Ko‘chimov hikoyalari misolida) - Hayrullayeva Muhabbat Pirmamat qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada hikoya janrining ta’lim jarayonidagi o‘rni, strukturaviy tahlil, muammoli ta’lim, interfaol metodlar va ijodiy yondashuvlar asosida ko‘rib chiqilgan. Abdusaid Ko‘chimov hikoyalarining o‘quvchilar ijtimoiy rivojlanishi, xulq-atvori hamda shaxsiy kamolotiga ta’siri tahlil qilingan. Ko‘chimovning hikoyalari o‘quvchilarga axloqiy qadriyatlar (halollik, adolat, mehnatsevarlik) va estetik sezgi, shuningdek, ijtimoiy ongni shakllantirishga xizmat qiladi. Ushbu asarlar o‘quvchilarning ichki ziddiyatlarini anglash, o‘z-o‘zini tahlil qilish va shaxsiy rivojlanish jarayonlarini kuchaytirishda muhim o‘rin tutadi, natijada ular jamiyatga yanada moslashgan, ongli va mas’uliyatli shaxslar sifatida shakllanadi.