ANTIK DAVR OLIMLARINING TA’LIM TARBIYAGA OID QARASHLARI - Tursunboyeva Gulsum To‘raqul qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada antik davr olimlarining ta’lim va tarbiya haqidagi qarashlari tahlil qilinib, ularning zamonaviy pedagogikaga ta’siri yoritiladi. Sokrat, Platon, Aristotel kabi mutafakkirlarning fikrlari, ta’limning axloqiy, jismoniy va aqliy rivojlanish bilan bog‘liqligi hamda falsafiy tafakkurning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.