TARIXIY ROMANLAR TASVIRI (Sa’dulla Siyoyev “Dashti qipchoq lochini yoxud Shayboniyxon” asari misolida) - Matchanova Komila Sultanbayevna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Sa’dulla Siyoyev qalamiga mansub tarixiy asarlar sirasiga kiruvchi “Dashti qipchoq lochini yoxud Shayboniyxon” haqida bo‘lib, badiiy va tarixiy voqea-hodisalarni o‘z ichiga oladi. Tarixiy asarlarning adabiyotdagi o‘rni, va o‘ziga xos xususiyatlari haqida fikrlar yuritilgan.