“IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDA SEVGI, SADOQAT VA FIDOYILIKNING BADIIY TALQINI - Hamroqulova Farangiz Umarqulovna; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada “Ikki eshik orasi” romanida sevgi, sadoqat va fidoyilik tushunchalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Asarda qahramonlarning bir-biriga bo‘lgan muhabbati hayotiy sinovlar orqali mustahkamlanib, sadoqat insoniy matonatning asosiy mezoni sifatida aks ettiriladi. Shuningdek, fidoyilik nafaqat shaxsiy munosabatlar, balki ijtimoiy va tarixiy jarayonlar fonida ham ko‘rinadi. Ushbu maqolada roman qahramonlarining taqdiri misolida insoniy fazilatlarning qadri va ularning hayotidagi o‘rni yoritib berilgan.