BIR HIKOYA TAHLILI (Abdusaid Ko‘chimovning “Binafsha“ hikoyasi asosida) - Misirova Mehriniso Azamat qizi; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Abdusaid Ko‘chimovning “Binafsha” hikoyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, hikoyaning mohiyati, yozuvchi mahorati, psixologik tasvir vositalari va ramziy obrazlar haqida fikr yuritiladi. Hikoyaning asosiy g‘oyasi – insonning o‘tgan hayotiy tajribalari va xotiralarning kelajakdagi qarorlariga ta’siri maslasini ochib berishdir. Tahlil jarayonida hikoyaning badiiy vositalari, timsollar, psixologik tasvir hamda o‘zbek hikoyanavisligi an’alari bilan bog‘liqligi o‘rganiladi.