OYBEKNING “QUTLUG‘ QON” ROMANIDAGI MAQOLLARNING BADIIY AHAMIYATI - Saitqulova Xilola Sadan qizi; Nazarova Xilola Gulomjonovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Muso Toshmuhammad o‘g‘li Oybekning “Qutlug‘ qon” romanida xalq maqollaridan foydalanish mahorati yoritib berilgan. Bu orqali asarrning mazmun– g‘oyasi bilan birgalikda qahramonlar xarakteristikasi ochib berilgan. Asarda maqol, matal va aforizmlardan unumli foydalanilganligi. Bu bilan muhit va davr ziddiyatlari yoritilib, bu orqali o‘zining yozuvchilik mahoratini ko‘rsata olgan.