“OQ KEMA” ASARIDA BOLA OBRAZI - Yunusova Nazokat Nodirjon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada butun turkiy xalqlarning faxr-u iftixoriga aylangan adib Chingiz Aytmatov qalamiga mansub “Oq kema” qissasi asosida bola obrazi, uning adabiy maqsadga yo‘naltirilgan vazifasi, muallifning obraz yaratish mahorati, bola ruhiyati, uning ichki dunyosi va tashqi muhit o‘rtasidagi ziddiyat kabi jihatlar yoriltilgan.