OʻTKIR HOSHIMOVNING OBRAZ YARATISH MAHORATI (“Urushning soʻnggi qurboni” hikoyasi misolida) - Tuliboyeva Gulsevar Zafar qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada XX asr o‘zbek adabiyotida o‘zining o‘chmas izini qoldirgan adib O‘tkir Hoshimovning obraz yaratish mahorati haqida so‘z boradi. Yozuvchining tasavvuridagi voqelikni yorqin ifodalash uning badiiy obraz yaratish mahoratiga bogʻliq. Badiiy obraz mahorat sanʼatini mukammal egallagan yozuvchigina oʻz tasavvurlarini hayotiy, vijdonli voqelantira oladi. O‘tkir Hoshimovning obraz yaratish mahorati hikoyalar misolida, aynan “Urushning soʻnggi qurboni” misolida yoritib berildi.