OʻTKIR HOSHIMOVNING “OʻZBEKLAR” HIKOYASIDA MILLIYLIK MASALASI - Bekmurodova Nilufar Dilshod qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “O‘zbeklar” hikoyasidagi milliylik masalasi tahlil qilinadi. Asarda milliy qadriyatlar, an’analar va mahalla muhitining inson hayotidagi o‘rni aks ettirilgan. Muallif hikoyada mahalla hayotini tasvirlash orqali o‘zbek xalqining ezgu fazilatlarini, insonlar o‘rtasidagi mehr-oqibat va birdamlikni ko‘rsatib beradi. Maqolada hikoya personajlari, ularning ichki dunyosi va milliy tafakkurining badiiy ifodasi tahlil qilinib, milliy o‘ziga xoslikning badiiy tasviri ochib beriladi. Shuningdek, bugungi kunda milliy qadriyatlarning o‘zgarishi va hikoyada tasvirlangan muhit bilan hozirgi davr o‘rtasidagi farqlar ham tahlil etiladi. Mazkur maqola oʻzbek adabiyotshunosligida milliylik masalasini o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etishi mumkin.