YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARI YOSHLAR MA’NAVIY KAMOLOTI VA AXLOQIY QADRIYATLAR TIMSOLI - Hamzayeva Dilnura Shuhrat qizi; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Turkiy adabiyotning yuksak durdonalaridan biri sanalgan Yusuf Xos Hojibning “Qutadg‘u bilig” asari IX-XI asrlarda shakllangan davlatchilik, ilm-ma’rifat va axloqiy qarashlarning noyob mahsulidir. Ushbu asar insonning ma’naviy yetukligi, adolat tamoyillari va axloqiy qadriyatlarni targ‘ib qilishga xizmat qiladi. Bugungi kunda yoshlarning ma’naviy kamolotini shakllantirishda “Qutadg‘u bilig” o‘rganilishi nihoyatda muhim bo‘lib, u jamiyat barqarorligi va taraqqiyotida beqiyos o‘rin tutadi. Mazkur maqolada asarning yoshlar tarbiyasidagi o‘rni, unda ilgari surilgan axloqiy qadriyatlar hamda olimlarning fikrlari tahlil qilinadi.